Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

Έχω ξεχάσει τον Κωδικό μου / Πώς μπορώ να επαναφέρω τον Κωδικό μου;

1. Μεταβείτε στη διεύθυνση www.uveler.com
2. Κάντε κλικ στην επιλογή 'Σύνδεση'.
3. Κάντε κλικ στο κουμπί & lsquo; Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας; & rsquo;
4. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη ή την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
5.Κάντε κλικ στο 'Επαναφορά κωδικού πρόσβασης'.
* Θα σταλεί ένα μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του κωδικού σας.
6. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο email.
7. Τώρα μπορείτε να εισάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης και να τον επιβεβαιώσετε εισάγοντάς τον ξανά.
* Ο νέος σας κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 χαρακτήρες, καθώς και ένα τουλάχιστον κεφάλαιο.
8. Μπορείτε τώρα να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον νέο κωδικό πρόσβασής σας.

Πότε θα αποσταλεί η κράτησή μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Η παραγγελία σας θα σταλεί 10-15 λεπτά μετά την παραγγελία σας. Αν δεν έχει φτάσει, ελέγξτε επίσης όλους τους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και διαφημίσεων (π.χ. Outlook, gmx, gmail, κινητό τηλέφωνο), μερικές φορές τα e-mail μας καταλήγουν και εκεί.

Θα λάβετε το τιμολόγιό σας στο ίδιο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με την επιβεβαίωση της κράτησης.

Πώς μπορώ να αναβάλω ή να ακυρώσω μια κράτηση;

Οι ακυρώσεις των προθεσμιών ή οι αλλαγές των ημερομηνιών μπορούν να γίνουν μόνο κατά την επιτρεπόμενη μέγιστη περίοδο που εμφανίζεται στην περιγραφή της αγορασθείσας δραστηριότητας. Συμβουλευτείτε τον προμηθευτή γράφοντας ένα email ή τηλεφωνικά το συντομότερο δυνατό για τυχόν αλλαγές. Τα στοιχεία επικοινωνίας του προμηθευτή σας βρίσκονται στο email επιβεβαίωσης της κράτησης.
Σημειώστε ότι η συγκατάθεση είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια του αντίστοιχου προμηθευτή. Η άμεση επαφή έχει αποδειχθεί πάντα ένας καλός τρόπος για να συζητήσετε το ζήτημα με τον προμηθευτή.

Τι πρέπει να κάνω εάν δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την δραστηριότητα που επιθυμώ;

Λόγω της εποχιακής ή κλιματικής μεταβολής ή ακόμη και πολύ μεγάλης ζήτησης, ενδέχεται να παρουσιαστούν σημεία συμφόρησης κατά τη διάρκεια μεμονωμένων δραστηριοτήτων. Εάν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες μετά από πολύ καιρό, ενημερώστε μας σχετικά με τη δραστηριότητα που ζητήσατε και θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε να βρείτε την επιθυμητή εμπειρία σας.

Πώς λειτουργεί ο τρόπος πληρωμής μας;

Η Uveler σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληρωμής, ξεκινώντας με πληρωμή έναντι λογαριασμού, πιστωτικής κάρτας ή PayPal. Απλά επιλέξτε τις επιθυμητές "μεθόδους πληρωμής" από τη φόρμα πληρωμής.

Πώς μπορώ να αλλάξω τη δραστηριότητά μου;

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο ή έχετε αλλάξει γνώμη σχετικά με μια συγκεκριμένη δραστηριότητα; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Μπορείτε να αλλάξετε τη δραστηριότητά σας όποτε θέλετε. Απλώς λάβετε υπόψη σας τις μέγιστες ημέρες ακύρωσης που αναφέρονται στη δραστηριότητα που έχετε κάνει κράτηση.

Είναι μια κράτηση μεταβιβάσιμη σε άλλο άτομο;

Ναι φυσικά! Μπορείτε να αγοράσετε μια εμπειρία για τους φίλους και τους συγγενείς σας. Όλες οι δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους ανθρώπους και μπορεί να εξαργυρωθούν από οποιοδήποτε άτομο. Τι εκπληκτικό δώρο!

Ψάχνετε να κλείσετε μια δραστηριότητα και δεν είστε ακόμη μέλος;

Δεν είναι πρόβλημα! Στο Uveler επιτρέπουμε σε όλους να έχουν πρόσβαση στις εμπειρίες που μας έχουν επιλεγεί.
Απλά πηγαίνετε στο www.uveler.com, εξερευνήστε τις δραστηριότητές μας, επιλέξτε μια επιθυμητή δραστηριότητα και συνεχίστε να κάνετε κράτηση. Στη συνέχεια, μπορείτε να καταχωρήσετε στις απαιτούμενες πληροφορίες.